werkvorm: dagboek

Veel kinderen, met name als ze tussen 9 en 10 jaar zijn, hebben het nodig om ergens hun gedachten op te kunnen schrijven. Maar in een dagboek hoef je niet alleen te schrijven. Je kunt er van alles aan toevoegen, tekenen, knippen en plakken.Een dagboek kan geheim zijn, dat is het allerleukste, maar je kunt het ook meegeven aan je coachee als 'thuisopdracht'.

Zelf heb ik prachtige boekjes in de praktijk liggen (ik verzamel ze ook. Als ik weer ergens in een winkel leuke boekjes zie MOET ik ze wel meenemen ;))
De coachee mag zelf het boekje uitkiezen en alvast 'selfproof' maken. Wanneer de coachee jonger dan 14 jaar is laat ik ook de ouders hun eigen dagboekje uitkiezen om erin te werken. Papa en mama krijgen daarmee ook dagboekhuiswerk. Er zijn ook voorgedrukte dagboekjes die leuk zijn om mee te geven. Maar voor dat je dat doet adviseer ik je wel om hier eerst zelf mee aan de slag te gaan. Deze werkvorm is in te zetten wanneer je de coachee wilt stimuleren om elke dag even stil te staan bij zichzelf. Zo kun je als opdracht geven: schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent. Of schrijf elke dag wat goed ging. Jouw coachee heeft hiermee een prachtig document om te bewaren.

Zelf heb ik een bullet journal en maak aan het begin van mijn dag tijd om er iets in te schrijven-tekenen. Het is mijn half uurtje zen-tijd. Al moet ik wel bekennen dat ik geen kleine kinderen meer heb èn ik ben een ochtendmens. Dus tja, dat werkt wel mee.

Ik wens je een magische dag.

liefs

Jeannette

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.