Algemene voorwaarden & opleidingsinformatie
Een door de Magie van Kindercoaching ontvangen inschrijfformulier geldt als bevestiging van deelname aan de gekozen scholing bij de Acacia Coach Academie BV en acceptatie van de voorwaarden zoals hieronder genoemd. Wij hanteren een termijn van 14 dagen bedenktijd nadat wij de ontvangst van het inschrijfformulier en deelname aan de opleiding hebben bevestigd.
Inschrijfkosten
De deelnemer betaalt bij inschrijving eenmalig € 75,-. De factuur hiervoor ontvangt de deelnemer bij de bevestiging van deelname en moet worden betaald na de termijn van 14 dagen bedenktijd. Deze kosten kunnen bij eventuele annulering niet worden teruggevorderd.
Opleidingskosten
Elke eerste van de maand waarin de opleiding start ontvangt de deelnemer de factuur met het totaal- of het overeengekomen termijnbedrag voor de opleiding. Deze factuur dient binnen de in de factuur genoemde termijn te worden voldaan. Mocht de betaling door onvoorziene omstandigheden niet lukken, dient de deelnemer voor de vervaldatum contact op te nemen. Wanneer de betaling niet binnen de gestelde termijn is gedaan ontvangt de deelnemer eenmalig een herinnering via de mail. Is de betaling 14 dagen na de herinnering nog niet voldaan wordt € 40,00 administratiekosten in rekening gebracht.
Wanneer de werkgever de factuur betaalt, wordt de factuur naar de deelnemer verzonden. De deelnemer is te allen tijde verantwoordelijk dat deze factuur bij de juiste personen terecht komt. Eventuele correspondentie over de factuur en de betalingen gaan dan ook altijd via de deelnemer.
Verklaring Omtrent Gedrag
In verband met het (toekomstige) werkveld en de kwetsbare groep waarmee we werken, namelijk de kinderen, moet iedere deelnemer voor deelname aan de opleiding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen die niet ouder is dan 2 jaar. Wanneer de VOG niet kan worden overhandigd wordt deelname aan de opleiding geweigerd.
Voor Belgische deelnemers: Een VOG is een Nederlandse verklaring omtrent gedrag. In België heb je een ander systeem. Het uittreksel uit het strafregister is vergelijkbaar met onze VOG. Er zijn drie modellen: het derde model is artikel 596.2 ('minderjarigenmodel'). Dat is nodig voor specifieke activiteiten met contacten met kinderen en jongeren, zoals opvoeding, psycho-medisch-sociale begeleiding, hulpverlening aan de jeugd, kinderbescherming, animatie of begeleiding van minderjarigen. Via je gemeente kun je dit aanvragen.
Annuleren
Inschrijving kan tot vier weken voor aanvang kosteloos worden geannuleerd.
Tot 14 dagen voor aanvang vindt 50% restitutie op het totaalbedrag van de opleiding plaats.
Daarna is geen restitutie mogelijk. Het is wel mogelijk om dan een ander in de plaats te sturen. Een telefonische intake van de plaatsvervanger behoort tot de voorwaarden.
NB de inschrijfkosten worden niet gerestitueerd.
Overmacht
Het kan voorkomen dat door overmacht een lesdag of cursus geen doorgang kan vinden. Het instituut zal op dat moment alles in het werk stellen om een passende oplossing te vinden voor alle partijen.
Niveau van de opleidingen
De scholing bij de Acacia Coach Academie BV is er specifiek op gericht om diegenen die beroepshalve met kinderen en opvoeders werken extra inzichten en instrumenten aan te reiken om de uitoefening van hun beroep te ondersteunen en/ of het beroep kinder- en opvoederscoaching in een eigen praktijk vorm te geven.
We vinden praktijkervaring enorm belangrijk, maar onderschrijven ook het belang van een gedegen kennis van de kindercoach. We vinden het namelijk een must dat je inzichten kunt onderbouwen. Er zit een redelijk tempo in de lessen. Door de tussenliggende weken is er tijd genoeg om de lesstof verder te bestuderen en de praktijk en theorie te verwerken.
Locaties
De lessen worden gegeven op meerdere locaties in Nederland.
Voor de adressen verwijzen we u naar de website: www.magievankindercoaching.nl/leslocaties
Lestijden
De lestijdenzijn elke lesdag van 10:00 tot 17:00 uur. Wanneer de te behandelen stof een kleine uitloop van de les vereist, wordt het onderwerp nog zoveel mogelijk afgerond. Dat kan betekenen dat af en toe de les uitloopt, maar dat zal slechts een enkele keer zijn. De lesruimtes gaan een kwartiervoor de aanvang van de les open. De koffie en thee staan dan klaar.
Tijdsinvestering
Leerjaar 1 - het basisjaar bestaat uit 10 lesdagen / 60 lesuren, 70 uren voor zelfstudie, het volgen van online webinars en het maken van de opdrachten en wanneer nodig mentoruren (telefonisch).
Leerjaar 2 - het vervolgjaar bestaat uit 10 lesdagen / 60 lesur en, 80 uren voor zelfstudie, het volgen van online webinars , het maken van de opdrachten, intervisie uren en wanneer nodig mentoruren (telefonisch).
Leerjaar 3 - het masterjaar bestaat uit 10 lesdagen / 60 lesuren, 90 uren voor zelfstudie, het maken van de opdrachten, intervisie uren het volgen van online webinars en wanneer nodig mentoruren.
Thuisopdrachten
De deelnemer moet rekenen op 3 tot 6 uur aan thuisopdrachten per week voor het doornemen van de aangegeven literatuur, en het oefenen van de lesstof. Naast de aangereikte lesstof raden wij van harte aan ook de aanbevolen boeken van de literatuurlijst te le zen. Ze vormen een waardevolle verdieping van de lesstof, en
kunnen aanzetten tot kritisch denken en evalueren.
Exameneisen
Na leerjaar 1 en leer jaar 2 wordt het certificaat overhandigd indien de deelnemer de thuisopdrachten voldoende heeft afgerond. Daar naast dient de deelnemer 2 examenopdrachten te overhandigen. Deze worden beoordeeld door de eigen docent. Wanneer de deelnemer deze onvoldoende of niet heeft a fgerond ontvangt de deelnemer een bewijs van aanwezigheid en deelname aan de lessen.
Leerjaar 3 wordt afgesloten met een meesterproef. Deze wordt beoordeeld door een examencommissie bestaande uit de docent en (de bij de deelnemer bekende) gastdocenten die bij de meesterproef aanwezig zijn.
Literatuur
Tijdens de opleidingen wordt in de eerste les materialen en een schrijfmap uitgereikt wat bij het cursusgeld is inbegrepen. Literatuurtips, artikelen en informatieve filmpjes zijn te downloaden op de inlogpagina voor deelnemers. De inlogcode hiervoor krijgen de studenten tijdens de eerste lesdag.
Tarieven
Op de websites worden de actuele tarieven vermeld.
Eigendomsrecht
Alle intellectuele eigendomsrechten op het gebruikte lesmateriaal zijn en blijven bij het instituut of bij de rechthebbende van het intellectuele eigendomsrecht.
Auteursrecht (copyright) ©
Het lesmateriaal dat indien nodig ter ondersteuning van de lessen wordt uitgereikt, is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan om deze zonder toestemming te vermenigvuldigen, aan derden door te geven of er uit te publiceren, in welke vorm dan ook. Hetzelfde geldt voor de gemaakte aantekeningen over de inhoud van de les; deze zijn slechts voor eigen gebruik en mogen op geen enkele wijze verspreid worden, behalve wanneer de docent hier toestemming voor heeft verleend.
Lesmaterialen
De benodigde lesmaterialen voor de opleidingen worden zoveel mogelijk door de opleidingen verzorgd. Echter kan het voorkomen dat deelnemers voor een volgende lesdag bepaalde materialen zelf mee moeten nemen. Dit wordt duidelijk van tevoren aangegeven. Voor het eerste leerjaar geldt dat het COACHEE! spel verplicht
gehuurd moet worden. Het spel kan aan het eind van het eerste leerjaar worden aangeschaft waarbij de huurkosten in mindering worden gebracht op de prijs..
Vertrouwelijkheid
De deelnemer dient alles wat in de lessen wordt ingebracht door medestudenten en trainers, zowel vragen als voorbeelden, als vertrouwelijke informatie te beschouwen en niet naar buiten te brengen. Alleen op deze manier kan een open uitwisseling gegarandeerd worden waarbij de privacy van mededeelnemers en trainersvolledig wordt gerespecteerd.
Met schriftelijke en mondelinge informatie die het opleidingsinstituut en de trainer ontvangt wordt conform de wettelijke eisen vertrouwelijk en professioneel omgegaan.
Verantwoordelijkheid
De opleidingen bevatten naast theorie ook praktische werkvormen die door de deelnemers worden geoefend.
Wanneer een deelnemer bepaalde oefeningen om welke reden dan ook niet kan of wil doen, is deze daar niet toe verplicht.
De deelnemer maakt hierin een eigen volwassen keuze en bewaakt de eigen grenzen.
De docenten zijn niet verantwoordelijk voor kwetsuur als gevolg van het oefenen van de werkvormen.
Huurvoorwaarden COACHEE spel (behorende bij leerjaar 1)
Meer informatie over de huurvoorwaarden vind je op onderstaande pagina
www.magievankindercoaching.nl//huurvoorwaarden-coachee-spel
Ontbinding van de overeenkomst
In het voorkomende geval dat een deelnemer door gedrag of anderszins problemen veroorzaakt dan wel de uitvoering en voortgang van de lessen verstoort, kan de docent besluiten de overeenkomst met de deelnemer eenzijdig te ontbinden. De deelnemer krijgt, voordat tot ontbinding wordt besloten, eerst nog een kans tot
verbetering. Hij/zij wordt daartoe voor een gesprek uitgenodigd om de problematiek te bespreken en afspraken te maken. Blijkt de deelnemer onvoldoende verbetering te tonen, dan wordt alsnog tot ontbinding overgegaan. De deelnemer wordt dit schriftelijk en met redenen omkleed meegedeeld. In ernstige gevallen en bij wangedrag kan per direct de toegang tot de opleiding worden ontzegd.
In geval van ontbinding op basis van probleemgedrag is er geen recht op restitutie van het cursusgeld voor het lopende jaar.
Klachtenregeling (stappenplan wanneer je een klacht hebt)
Alle directieleden, docenten en medewerkers van de Acacia Coach Academie BV zullen alles in het werk stellen om iedere deelnemer zo goed mogelijk te begeleiden. Echter kan het voorkomen je toch een klacht hebt.
Doel van de klachtenregeling
- Om klachten van klanten / cliënten / studenten van de Acacia Coach Academie BV naar ieders tevredenheid op te lossen.
- Om van de klacht te leren en daar waar nodig wijzigingen aan te brengen in onze manier van werken.
Procedure klachtenregeling
- Allereerst vragen wij jou om in gesprek met jouw docent te gaan over jouw klacht. Wanneer dit lastig voor jou is dan kun je ons instituut vragen om een neutrale derde persoon bij het gesprek aanwezig te laten zijn. mailadres waar jij je vraag aan kunt richten: [email protected]
- Wanneer je jouw klacht met jouw trainer communiceert zal jouw trainer uiteraard hem/ haar best doen om voor jou en voor hem/ haar tot een bevredigende oplossing te komen. Maar komen jullie er samen niet uit dan kun je jouw klacht indienen bij ons opleidingsinstituut. We willen je vragen om jouw klacht schriftelijk via e-mail of post naar ons te sturen
Ons postadres:
Acacia Coach Academie BV
t.a.v. afdeling klachten
Kinkelenburg 3
7339DJ Ugchelen
[email protected]
- Wij zullen op jouw klacht binnen 1 week schriftelijk reageren en een afspraak met je maken om elkaar te ontmoeten en zo samen te zoeken naar een voor alle partijen werkbare oplossing. Wij streven ernaar om deze oplossing zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 4 weken te hebben gevonden.
- Ben je het niet eens met de geboden oplossing kun je een mail met jouw klacht sturen naar de klachtencommissie van de Acacia Coach Academie BV.
Het mailadres van de klachtencommissie is: [email protected]
De klachtencommissie onderzoekt de klacht en zal binnen 6 weken ons oordeel aan ons en jou laten weten. Wanneer blijkt dat er onderzoek nodig is en dit meer tijd vraagt dan 6 weken laat de commissie dit met redenen omkleed zo spoedig mogelijk en uiterlijk in de 5e week van deze periode, weten. De maximale termijn voor deze stap bedraagt 10 weken.
De taak van de klachtencommissie
De klachtencommissie onderzoekt een klacht en adviseert de Acacia Coach Academie BV directie hierover. De klachtencommissie geeft gevraagd of ongevraagd advies aan de Acacia Coach Academie BV directie over:
A. de (on)gegrondheid van de klacht;
B. het nemen van maatregelen;
C. overige door de Acacia Coach Academie BV directie te nemen besluiten.
De klachtencommissie neemt, ter bescherming van de belangen van alle direct betrokken, de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht bij de behandeling van de klacht. De leden van de klachtencommissie zijn verplicht tot geheimhouding van alle zaken die zij in die hoedanigheid vernemen. Deze plicht vervalt niet nadat betrokkene zijn taak als lid van de klachtencommissie heeft beëindigd. De klachtencommissie brengt jaarlijks aan de Acacia Coach Academie BV directie schriftelijk verslag uit van haar werkzaamheden.
Wat is de samenstelling van de klachtencommissie?
De klachtencommissie wordt benoemd door de directie van de Acacia Coach Academie BV.
De klachtencommissie bestaat uit ten minste drie leden. De klachtencommissie is zodanig samengesteld dat zij voldoende deskundig wordt geacht voor de behandeling van klachten. Direct betrokkenen bij de Acacia Coach Academie BV (zoals familieleden, docenten, freelancers en personeel)kunnen geen zitting hebben in de klachtencommissie.
Hoelang is de zittingsduur?
De leden van de klachtencommissie worden benoemd voor de periode van 2 jaar en zijn terstond herbenoembaar. De voorzitter en de leden kunnen op ieder moment ontslag nemen.
Administratiekosten
Een klacht wordt in behandeling genomen door de klachtencommissie als een kleine vergoeding voor administratiekosten van € 50,= wordt voldaan. Bij gegrondverklaring van de klacht worden de administratiekosten gerestitueerd.
Wat is de procedure richting de klachtencommissie?
Een klacht moet via E-mail worden ingediend bij de commissie ([email protected]).
De klachtencommissie kan na ontvangst van de E-mail verzoeken om de klacht schriftelijk en persoonlijk ondertekend op te sturen naar de voorzitter van de klachtencommissie.
In principe stelt de klager zijn of haar klaagschrift zelf op.
In het klaagschrift moeten de volgende zaken opgenomen zijn:
A. de naam en het adres van de klager
B. een precieze omschrijving van de klacht
C. de naam en het adres van de verweerder (Acacia Coach Academie BV en evt. aangeklaagde)
D. de dagtekening en ondertekening.
Tevens ontvangt de commissie alle schriftelijke correspondentie die van belang is om de klacht te verduidelijken. Indien het klaagschrift één van de genoemde zaken niet bevat, zal de voorzitter de klager een bepaalde termijn geven om dit verzuim te herstellen. Indien deze termijn wordt overschreden, dan kan de Commissie besluiten de klacht niet in behandeling te nemen.
Hoe wordt een klacht in behandeling genomen?
Binnen een week na ontvangst van het klaagschrift krijgt klager hiervan een ontvangstbevestiging. Dit is niet hetzelfde als de beslissing om de klacht in behandeling te nemen. Daarover beslist de commissie apart. Indien besloten wordt tot behandeling wordt de behandelprocedure uiterlijk twee weken na de ontvangstbevestiging in werking gezet. Indien besloten wordt niet te behandelen, ontvangt de klager binnen 2 weken een met reden(en) omkleed schriftelijk antwoord. De behandelprocedure begint met het toezenden van het klaagschrift en eventuele bijlagen aan verweerder(s). Dit is in ieder geval de directie. Vervolgens laat de commissie, de Acacia Coach Academie BV directie en eventueel de aangeklaagde weten dat er een klacht is ingediend en zij die in behandeling heeft genomen. Hierbij vraagt de commissie om inlichtingen. Gevraagd wordt aan de Acacia Coach Academie BV directie en eventueel de aangeklaagde om aan te geven wat er allemaal is gedaan om de klacht zelf op te lossen. De verweerders dienen binnen 14 werkdagen op de klacht te reageren.
Doorsturen stukken
Alle brieven en documenten die aan de commissie worden gestuurd zijn openbaar voor de partijen. Dit betekent dat alle stukken die de commissie ontvangt gekopieerd worden en ongewijzigd aan alle partijen die bij de klacht betrokken zijn gestuurd worden.
Intrekken klacht
Indien de klager tijdens de procedure bij de klachtencommissie de klacht intrekt, deelt de klachtencommissie dit aan alle betrokkenen mee.
Geheimhouding
Degenen die bij de behandeling van een klacht betrokken zijn, zijn verplicht tot geheimhouding. Als ze beschikken over gegevens die betrekking hebben op de klacht, dan moeten zij deze bewaren. Iedere betrokkene moet een eigen archief aanhouden van alle zaken die in het kader van de klachtbehandeling in hun bezit zijn gekomen.
Wanneer vinden commissievergaderingen plaats?
Zodra de commissie alle stukken heeft ontvangen plant zij een vergadering. Deze vergadering wordt binnen 2 à 3 weken na ontvangst van de reactie van de verweerders (aangeklaagden) gepland.
Kan ik een getuige en/of deskundigen inschakelen?
Zowel de klager als de commissie kunnen getuigen en deskundigen oproepen. Dit wordt aan alle partijen gemeld.
Procedure vergadering
De vergaderingen van de commissie zijn niet openbaar. Tenzij de commissie afziet van het horen van door klager of verweerder meegebrachte getuigen en deskundigen, verloopt het horen van deze personen via de voorzitter. Het is mogelijk dat de voorzitter, behalve aan de andere commissieleden, ook partijen gelegenheid biedt –via hem/haar –de getuige of deskundige vragen te stellen.
Schriftelijke behandeling
De commissie kan eventueel besluiten een klacht uitsluitend schriftelijk te behandelen.
Het uitbrengen van het advies door de commissie
De commissie bepaalt in besloten vergadering over het advies dat zij over de klacht zal geven. Bij deze beraadslaging dienen alle leden die tot de behandelende commissie behoren, aanwezig te zijn. De commissie beslist met meerderheid van stemmen. Bij het staken van de stemmen, geeft de stem van de voorzitter de doorslag. Het kan zijn dat de commissie na de sluiting van de vergadering van oordeel is dat voortzetting op een nieuwe zitting moet plaatsvinden of dat zij schriftelijk nog nadere inlichtingen bij partijen of derden wil inwinnen. In dat geval schort zij de termijn voor het vaststellen van haar advies op.
Wat zijn de vastgestelde termijnen van een advies?
Tenzij de commissie de behandeling van de klacht nog niet kan afronden, zoals hierboven genoemd, stelt zij binnen vier weken na de sluiting van de zitting of de schriftelijke behandeling het advies vast. De fungerend voorzitter kan deze termijn met ten hoogste zes weken verlengen.
Wat is de inhoud van het advies?
Het advies van de commissie bestaat meestal uit twee delen.
1. Het bevat in ieder geval een gemotiveerd oordeel over het al dan niet gegrond zijn van de klacht.
2. Het kan aanbevelingen bevatten aan de Acacia Coach Academie BV directie voor te treffen maatregelen.
Het advies wordt getekend door de fungerend voorzitter en is bindend voor directie.
Bekendmaken advies
De commissie zendt haar advies toe aan alle partijen.
Na de klachtbehandeling door de klachtencommissie:
Beslissing
Het laatste dat de klachtencommissie met de klacht doet is het toezenden van haar advies aan de betrokken partijen. Binnen vier weken na ontvangst van dit advies moet Acacia Coach Academie BV schriftelijk meedelen of;
A. hij/zij het oordeel over de gegrondheid van de klacht deelt;
B. hij/zij naar aanleiding van dat oordeel maatregelen zal nemen en zo ja, welke.
Mogelijkheden van beroep
Tegen het advies van de klachtencommissie kan men geen beroep aantekenen.
Registratie en bewaartermijn
Klachten en de wijze van afhandeling worden geregistreerd en voor de duur van 2 jaar bewaard.
Slotbepalingen
Openbaarheid van de klachtenregeling.
De directie van Acacia Coach Academie BV legt deze regeling voor elk lid of klant ter inzage en stelt alle belanghebbenden middels de website op de hoogte van deze regeling.
Wijzigingen van het reglement
In gevallen waarin de regeling niet voorziet, beslist de directie van Acacia Coach Academie BV.
Signaleren knelpunten door deelnemers
Deelnemers kunnen schriftelijk aan de directie van de Acacia Coach Academie BV kenbaar maken welke voorzieningen, onderwerpen binnen de instelling voor verbetering vatbaar zijn dan wel bemiddeling behoeven. Hiertoe wordt door deelnemer pas overgegaan nadat het onderwerp is voorgelegd aan de naar het oordeel van de deelnemer direct betrokkenen, en er geen antwoord is ontvangen binnen een redelijke termijn.